Dodjela volonterskih nagrada Grada Belišća

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se svake godine obilježava 5. prosinca, dodijeljene su volonterske nagrade grada Belišća u tri kategorije. Dodjeli volonterskih nagrada pridružio se i partner ovog volonterskog programa, Grad Belišće.

Nagradu za volonterski angažman pojedinca dobio je volonter Inkluzivne kuće Zvono, Josip Jasnić. Josip Jasnić je predan, vrijedan i pouzdan volonter koji je svoje vještine usmjerio u pomaganje drugima, a tijekom cijele 2021. godine uključen je u volonterske aktivnosti pomoći u učenju što se pokazalo od izuzetne važnosti tijekom online nastave.
Nagradu za organizaciju dobilo je Društvo Naša djeca grada Belišća.
Društvo naša djeca grada Belišća svake godine tradicionalno organizira Dječji tjedan gdje su djeca uključena u različite aktivnosti, radionice, predstave, emisije i slično. Također, uključuje se u manifestaciju „Volim Belišće, ali čisto“, organizira i uključuje se u različite edukacije, potiče volontere na uključivanje i volonterski angažman u zajednici, nastoji organizirati aktivnosti za djecu i s djecom.

Za doprinos razvoju školskog volontiranja odabrana je OŠ Ladimirevci – PŠ Ivanovci. Tijekom godine, učenici i učitelji Područne škole Ivanovci, sudjelovali su u brojnim aktivnostima koje su za cilj imale poticanje volonterskih aktivnosti u želji povećanja svijesti učenika kako mogu vlastitim radom i angažmanom učiniti promjenu u svom okruženju, ali i društvu uopće.

Lokalni volonterski centar ponosan je na sve nominirane volontere i organizacije koje su trude doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Hvala što ste tu!

Aktivnosti programa Zvono inclusive financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.