Dodijeljena Volonterska nagrada grada Belišća za 2022.

Grad Belišće i Lokalni volonterski centar Zvono dodijelili su Volonterske nagrade grada Belišća u tri kategorije.

Volonterska nagrada grada Belišća dodjeljuje se povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, a Grad Belišće i Lokalni volonterski centar Zvono na taj način zahvaljuju volonterima i organizatorima volontiranja koji su tijekom cijele godine radili za dobrobit zajednice te potiču daljnji razvoj volonterstva.

Ovogodišnje nagrade dodijelile su se u petak, 2. prosinca, na svečanoj dodjeli. Dobitnici nagrade su:

Sunčica Nižetić u kategoriji volonter godine, volonterka udruge Puks koja je svojim angažmanom odradila više od 400 volonterskih sati. Sunčica je svojom predanošću, kreativnošću, empatijom i spremnošću na pomaganje dala svoj doprinos u aktivnostima koje su se provodile s ciljem integracije djece iz Ukrajine u našu lokalnu zajednicu.

Udruga Puks u kategoriji organizator volontiranja – primjer dobre prakse s više od 1300 volonterskih sati. Udruga Puks svojim je aktivnostima pridonijela razvoju lokalne zajednice, pružila podršku ranjivim skupinama, a uz sve svoje aktivnosti radila je i na razvoju i poticanju volonterstva u lokalnoj zajednici.

Školski volonterski klub Obrtničke škole Požega u kategoriji školsko volontiranje. Učenici Obrtničke škole Požega tijekom godine sudjelovali su u brojnim volonterskim aktivnostima, organizirali vlastite volonterske akcije, ali se i uključivali u aktivnosti za dobrobit zajednice, za dobrobit ranjivih skupina.

Dodjeli nagrade prisustvovali su predstavnici Inkluzivne kuće Zvono, Lokalnog volonterskog centra Zvono i predstavnica Grada Belišća te su zajedno uručili nagrade dobitnicima te zahvalnice organizatorima i volonterima.