Dodijeljena Volonterska nagrada grada Valpova za 2022. godinu

U srijedu 7. prosinca povodom Međunarodnog dana volontera (5.12.), Grad Valpovo i Lokalni volonterski centar Zvono dodijelili su godišnje Volonterske nagrade pojedincima i organizacijama.

Ovogodišnji dobitnici nagrade su:

  1. Darko Jančikić u kategoriji volonterski angažman pojedinca (volonter godine).  Gospodin Jančikić volonter je Muzeja Valpovštine koji ga je i nominirao za volontersku nagradu. Kao kriterij nagrađivanja, uzet je u obzir njegov velik broj volonterskih sati kao i predanost, kreativnost i spremnost priteći u pomoć u izvanrednim situacijama i izvan dogovorenog vremena volontiranja.

 

  1. Ustanova za kulturne djelatnosti Ante Evetović Miroljub, Muzej Valpovštine kustosica Mirjana Paušak za primjer dobre prakse uključivanja volontera u svoju djelatnost kroz različite aktivnosti: pomoć pri postavljanju izložbi, fotografiranje i čišćenje muzejskih predmeta, skeniranje fototeke, čuvanje izložbenog prostora, pomoć pri vođenju grupnih posjeta muzeju itd.

 

 

Za svoj predani rad i volonterski angažman tijekom cijele godine zahvalnice su dobili još i: Stjepan Najman, Krisijan Čorić, Sandra Momčilović, Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo i Udruga osoba s invaliditetom MI Valpovo.

„Dati nekome dio sebe, nešto je najljepše što čovjek može napraviti jer zauzvrat dobijemo i više nego što smo dali!“ (volonter)

Jedno veliko hvala svim našim volonterima!