Europski zbor solidarnosti traži volontere u Italiji!

European Solidarity Corps placement in Italy preko projekta : Stars on blUE traži volontera u Centru za mlade u Vincenzi.

Organizator: Studio Progetto
Lokacija: Vicenza, Italy
Trajanje: 6 mjeseci počevši od 01.07.2021.

Centri za mlade su smješteni u najnaseljenijim četvrtima grada. To su mjesta umjetnosti i kreativnosti, gdje mladi u dobi od 14 do 30 godina mogu pronaći koncerte, događanja, tečajeve te razne aktivnosti u slobodno vrijeme (tj. ulična umjetnost, kreativno pisanje, umjetničko savjetovanje).

Centri za mlade su strateški postavljeni na istočnoj i zapadnoj strani Vincenze gdje se nalaze ljetni kampovi za djecu od 6 do 13 godina sa puno didaktičkih i edukacijskih aktivnosti.

Obveze volontera bi bile rad sa djecom i mladima poput pomoći u rješavanju školskih zadaća, aktivnosti u slobodno vrijeme, organizacija manifestacija, tečajeva i drugo.

Volonteri će također participirati u lingvističkoj razmjeni zvanoj “Tandem” gdje će moći naučiti jezik u direktnom razgovoru sa mladima iz drugih zemalja.

Profil volontera koji se traži:

  • između 18-30 godina
    zainteresiran u radu s djecom
    timski igrač
    odgovoran, kreativan, strpljiv, otvorenog uma

Hrana i smještaj:

Volonter će živjeti u apartmanu sa još jednim volonterom(istog spola) u centru Vincenze. Apartman ima dvije spavaće sobe, dnevnu sobu i kuhinju. Sve režije su plaćane od strane organizatora. Volonteri će dobivati dnevnice za hranu u iznosu od € 150,00 mjesečno. Potpora koju volonteri dobivaju tj. takozvani “đeparac” iznosi € 1.360,00. Troškovi prijevoza bit će pokriveni u iznosu do € 275,00 nakon što se predoče računi i karte.

Europass CV i motivacijsko pismo pošaljite do 15.06.2021. na adresu progettazione@studioprogetto.org

Sve detalje vezane za volontiranje možete pronaći u privitku.

 

Stars-on-blUE-infopack-6