Forest art festival

Inkluzivna kuća Zvono ove je godine organizirala sedmi Forest art festival koji se održao od 10. do 12. rujna na Citadeli, kampu udruge Zvono.

Tijekom festivala sudionici su imali priliku vidjeti brojne radionice i iskušati se u zanimljivim aktivnostima. Mladi su se umjetnici družili, s svoja znanja i vještine prenosili na druge kroz radionice koje su pripremili.

Festival je započeo u petak u 19 sati sa šumskim pub kvizom koji je organizirao i vodio Dinko Župan. U kvizu je sudjelovalo mnogo ekipa, a nagradu je odnijela ekipa Bezimeni. Petak je završio Barbarinim performansom s vatrom.

U subotu su sudionici imali priliku sudjelovati u Katarininoj radionici izrade pita i Sabininoj radionici bojanja kuća, koje su posebno oduševile najmlađe posjetitelje. Umjetnica Zlata uključila je brojne posjetitelje u slikarsku radionicu. Mnogi su se okušali i u plesu na svili, radionici Zorane Farkaš te u radionici gađanja lukom i strijelom koju je vodila Streličarska udruga „Knez Domagoj“ iz Donjeg Miholjca. Likovna kolonija na čelu sa Željkom Fuderer Levak pobrinula se da okoliš Citadele dodatno ukrase svojim umjetničkim djelima. Sudionici su se mogli osvježiti izvrsnim ledenim kavama koje je pravio Petar Alošinac u šumskom kafiću. Udruga Revolution i ekipa iz Zvona se pobrinula da nitko ne ostane gladan te su svi posjetitelji mogli kušati izvrsne domaće proizvode. Uz mnogobrojne radionice, udruga Zvono je na svom vašaru ponudila na prodaju svoje proizvode, a Lucija Galić je predstavila svoju kolekciju nakita Stay Clay. Filip Ausman je radio na skulpturi od slame, a rado su se u njegovu radionicu uključili i najmlađi. Dnevni je program bio upotpunjen nastupima lokalnih glazbenika iz udruge Revolution i Gradske bitange.

Posebna zahvala ide našim vrijednim volonterima koji su dali veliki doprinos svojim volonterskim angažmanom, pomoći oko organizacije, izrade dekoracija, fotografiranjem, prijevozom, kuhanjem, čišćenjem i sudjelovanjem u svim radionicama. Volonteri su se u sklopu volonterske akcije pridružili pripremi festivala i to u sklopu programa Zvono inclusive, čiji je cilj stvaranje poticajnog okruženja za poboljšanje kvalitete života svih članova zajednice. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i podršci za organizaciju Forest art festivala!