Uvod u menadžment volontera u Orahovici

Lokalni volonterski centar Zvono provodi program pod nazivom Zvono Inclusive koji je usmjeren razvoju volonterstva u lokalnoj zajednici. Usmjereni smo i na jačanje kapaciteta organizatora volontera te na pružanje podrške u uključivanju volontera u njihov rad.

Kroz program Zvono Inclusive održana je edukacija Uvod u menadžment volontera za organizatore volontiranja. Tijekom edukacije sudionici, predstavnici udruga i javnih ustanova, upoznali su se s ciklusom menadžmenta volontera, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja te su dobili savjete oko izrade kvalitetnih volonterskih programa.

Organizatori volontiranja su tijekom edukacije razmijenili međusobna iskustva u radu s volonterima, naučili nešto novo o upravljanju volonterima u svojim organizacijama, ali i dobili neke nove ideje oko uključivanja volontera u rad svojih organizacija.

Program Zvono Inclusive traje do 31. prosinca 20222., a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Partneri na projektu su Grad Belišće, Grad Valpovo, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće, Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo i Centar za socijalnu skrb Valpovo.